Новини

Як обрати ранець для першокласника? 8 лип. 2020

Вибір оптимального ранця для першокласника - це завдання першорядної ваги для батьків. Для того, щоб обрати зручний і якісний ранець, необхідно дотримуватись деяких правил і принципів.

Бренд

При виборі ранця, особливу увагу слід звернути на його виробника. Довговічні і міцні товари виробляють надійні компанії, що зарекомендували себе на ринку, тому не варто купувати ранець у маловідомих брендів. Крім того, бажано купувати у тих фірм, що сфокусовані на виготовленні одного виробу, тобто рюкзаки та ранці - це їх головний профіль.

Форма

Існує 2 основні форми виробу: "ранець-скринька" і "ранець-рюкзак". Перший тип має квадратну форму і занадто великі розміри для першокласника. Набагато комфортніше дитині буде з "ранцем-рюкзаком", що має жорсткий каркас. Такий рюкзак значно полегшує навантаження речей, а також має відповідні до дитини анатомічні форми.

Місткість і розмір

В ідеалі ранець не повинен бути нижче попереку першокласника, проте в такому випадку там буде занадто мало місця, адже дитина у віці 6-7 років має низький зріст. Варто пам'ятати, що в ранець має міститися папка для уроків праці, адже саме вона є найбільш високим предметом, необхідним дитині в першому класі. Вибирати виріб слід за якістю спинки, а розміри не повинні бути більше або менше, ніж папка для праці. Для змінного взуття і спортивної форми краще придбати окрему сумку.

Вага

Більшість батьків вважають, що зручний ранець повинен мати мінімальну вагу, але це помилка. Функціональний ранець з щільних матеріалів не повинен важити менш як 700 г. У занадто легкому виробі небезпечно і некомфортно носити важке шкільне приладдя. Але, знову ж таки, слід звертати увагу на бренд товару, адже багато ненадійних фірм виробляють важкі, але неякісні ранці з дешевих матеріалів. Ідеальна вага, яку може мати хороший ранець, становить від 900 грамів до 1,1 кг.

Блискавки

 Дуже важливо, щоб блискавки на ранці були брендовими, тобто мали вибитий на язичку бренд. Блискавки, що не мають бренду, швидше за все перестануть працювати через короткий час і доведеться купувати новий ранець. Наприклад, при виробництві ранців DELUNE використовуються найдорожчі блискавки японського бренду "YKK", а фірма Winner one використовує блискавки відмінної якості від компанії "SBS"

Спинка

Спинка виробу може бути м'якою і мати товсті губки під сіткою вентиляції, або ж окремі елементи м'яких подушок. Але найголовніше - спинка ранця повинна мати щільну основу і стабільну форму. Тоді вміст не буде впиратися дитині в спину. Основне правило підбору ранця з надійною спинкою полягає в тому, що вона повинна бути щільною і з товстими подушками.

Ремінь 

Такий ремінь не дозволяє ранцю відриватися від спини дитини, особливо зручний під час бігу, однак на практиці дитина найчастіше забуває про ремінь і перестає його використовувати. З цієї причини компанією Delune була придумана більш зручна і практична альтернатива - інтегрована бічна підтримка. Суть в тому, що при натягненні плечових лямок, до попереку дитини автоматично підтягуються м'які вушка, тим самим не дозволяючи ранцю зміщуватися по спині.

Грудна застібка/замок

Цей елемент допомагає лямкам триматися на плечах дитини. Найчастіше така проблема проявляється взимку, коли під ранцем носяться слизькі болоньєві куртки і сповзаючі лямки доводиться постійно поправляти. Грудний замок не дозволить лямкам злітати з плечей, тому дитині завжди буде комфортно пересуватися.

 Лямки

Лямки повинні бути товсті, ергономічно сидіти і правильно розподіляти вагу на плечах дитини, а також щільно прилягати всією своєю площею. Наприклад, ранці бренду Delune і Winner one відмінно сидять на плечах і дуже зручні в носінні. 

Матеріали

Міцність ранцю безпосередньо залежить від щільності в'язання ниток. Побачити це неозброєним поглядом навряд чи вийде, тому варто просто обирати надійний і відомий бренд. Також слід зазначити, що всі навантажувальні елементи повинні бути прошиті додатковими зміцнюючими рядками. 


Передзвоніть мені