Новини

Який тип шкільного рюкзака краще обрати для вашої дитини? 6 лип. 2020

Одного разу нашим дітям знадобиться рюкзак для навчання у школі. Але з усього розмаїття важко вибрати, адже існують рюкзаки різних розмірів, різного кольору і форми.

Також усередині є багато відділень, кишень, призначених для зберігання шкільного інвентарю. Далі ми дізнаємося, які типи шкільних рюкзаків існують, і який саме підійде вашій дитині.

Класичний мішкоподібний без м'якої спинки рюкзак

Це звичайний рюкзак з класичною формою. У цій моделі є кишеня спереду для невеликих предметів і основне відділення. Цей тип рюкзаків дуже популярний завдяки його доступності, широкій гамі кольорів і легкому пранню. Однак через дешевизну матеріалів, вони часто швидко зношуються. Також через всього 1 відділ, складно ефективно розсортувати шкільний інвентар.

Мішкоподібний рюкзак не займає багато місця і підійде скоріше для старшокласників або для туристичних прогулянок. Спинка досить жорстка і може нашкодити здоров'ю.

Каркасні рюкзаки з ортопедичною спинкою і без ортопедичної спинки

Дані ортопедичні рюкзаки очолюють рейтинги популярності серед шкільних сумок. Вчені давно з'ясували, що неправильна форма рюкзака може привести до захворювань спини. Виробники розробили ергономічні шкільні каркасні рюкзаки. Спинка за бажанням може бути присутньою або відсутньою. Розрізняються моделі різною кількістю відсіків, є м'які наплічники і спинка.

Однозначно, варто зупинити вибір на каркасних рюкзаках через якісні тканини, мінімальний та негативний вплив на здоров'я дитини, а також колірне різноманіття.

Функціональні ранці

Такі типи рюкзаків дуже масивні, у них багато великих кишень і відділів. Завдяки своїй місткості, його вважають за краще діти старшого віку. Цей вид ранців не призначений виключно для школи, але вони завоювали свою популярність саме серед учнів. Адже вмістити в нього можна не тільки необхідні підручники і ручки, а й багато інших предметів. Асортимент вражає різноманітністю доступних матеріалів та кольорів.

Завдяки великій кількості відділів, можна зручно розкласти все необхідне. Купувати його можна не тільки для школи. Зроблено ранець з якісного матеріалу.


Портфель


Даний тип шкільної сумки є у величезній кількості на ринках. Але через те, що при його використанні хребет викривляється на одну сторону, його не варто вибирати. Виробники поступово виводять портфелі з виробництва.
У портфеля невелика ручка і всього один відділ. Цей тип сумки краще купувати дорослим або учням-старшокласникам.

Рюкзаки слінг (на одне плече)

Старшокласники з радістю беруть цей вид рюкзаків. Його легко одягати і він має невелику вагу. Дітям такий ранець брати не варто. Він не призначений для того, щоб його носили вертикально. При такому носінні, йде велике навантаження на одну сторону. Це призведе до швидкого викривлення спини, деформації плечей. Ясно, що кожен сам може вибирати, що йому носити, але для щоденного носіння його не варто брати.

Пройшовшись по магазинах, можна побачити і інші види шкільних сумок, але ми зупинилися на якостях основних категорій. Тільки вам вирішувати, який ранець краще підійде вашій дитині. Головне, пам'ятайте, що його здоров'я має бути на першому місці.

В яку пору року краще купувати ранець?
Не варто затягувати з покупкою ранцю, його можна купити вже навесні. В цей час шкільну сумку можна придбати за нижчою ціною. Купуючи ранець заздалегідь, можна побачити більший вибір, оскільки ближче до вересня основна маса товарів вже розпродається.

Основні критерії при купівлі рюкзаку

Перед придбанням ранця варто придивитися до таких деталей:
Дизайн. Цей критерій є основним показником. Залежно від типу ранцю, буде залежати його якість і зручність.
Вага. Варто вибирати виріб, в якому багато відділів, аби вага розподілявся по всьому тілу рівномірно.
Ремені. Ремені і наплічники повинні бути широкими і легко регульованими, щоб дитина легко могла вирівняти ранець за формою тіла.
Розмір. Розмір потрібно обирати правильно. Ширина ранця не повинна бути ширше плечей школяра.
Гарантія. Варто купувати рюкзак в магазині, де дають гарантію на товар!

 


Передзвоніть мені