Новини

Рюкзак як ручний багаж, поради та лайф-хаки 27 лип. 2020

Які рюкзаки належати до ручної поклажі, і як переконатися що ваш - потрапляє в цю категорію?

Рюкзак або валізу, що відносяться до ручної поклажі, дозволено брати на борт пасажирського транспорту без необхідності здачі в багажне відділення. На практиці авіакомпанії самостійно вирішують, який вантаж віднести до цієї категорії. Однак частіше його вага знаходиться в межах 5-10 кг. У лоукостерів обсяг і маса ручної поклажі буває менше щодо інших авіаперевізників.

До особистих речей відносяться компактні предмети, що переносяться окремо від ручної поклажі. Дізнатися точні найменування можна при відвідуванні сайту авіакомпанії. Серед них є товари, придбані в Duty Free магазинах.

Куди відноситься рюкзак, залежить від його габаритів. При великих розмірах і хорошому заповненні - це ручна поклажа. Скромний за обсягом аксесуар можна включити в перелік особистих речей.

Рюкзак в якості ручної поклажі

Щоб рюкзак з великою часткою ймовірності був названий ручною поклажею, необхідно в політ брати полегшену модель, не обтяжену безліччю застібок. У продажу є спортивні та міські варіанти об'ємом до 20 л, вагою не більше 800-900 грам. В легкий виріб поміститься більше корисних речей.

Експерти рекомендують в салон літака брати рюкзак, оснащений достатньою кількістю кишень. Це дозволяє зручно розміщувати по різних відділеннях речі і не користуватися зайвими органайзерами, які вимагають додаткового місця. Кишені повинні розташовуватися зсередини, а не зовні, де вони знову ж займають об'єм. За формою вигідніше брати обтічну модель. Коли наявні вдома сумки не підходять за параметрами під ручну поклажу, можна зупинити вибір на достатнього об'єму рюкзаку, який буде заповнений не до кінця.

На сайтах авіакомпаній можна вивчити весь перелік предметів, які не є ручною поклажею. Серед них зброя, рідина більше 100 мл, вогненебезпечні, гострі предмети, бритви, столові прилади, клеї. Комплектуючи в політ рюкзак, слід завжди про це пам'ятати, інакше заборонені речі доведеться залишити на пункті огляду.

Правила укладання речей

Потреба максимально раціонального розміщення в рюкзаку речей виникає в тому випадку, якщо крім нього не буде ніякого іншого багажу. Мандрівники зі стажем радять більше уваги приділити одягу. Краще в дорогу брати тільки все найнеобхідніше і легко комбіноване. Взимку під верхній одяг можна вдягнути більше інших предметів гардероба, які знімаються після заняття свого місця в салоні.

Таким чином, рюкзак буде залишатися менше наповненим. У ньому слід передбачити додаткове вільне місце під гаджети, білизну, аптечку, інші важливі предмети, необхідні в повсякденному житті. Для перевезення косметики, що розташовується в ємностях більше 100 мл, необхідно передбачити пляшечки меншого обсягу, які і беруться в дорогу. З собою в дорогу також треба взяти легкий рушник з мікрофібри, коли в планах немає зупинки в готелі.

Якщо все зробити відповідно до наявних рекомендацій, в літаку не буде абсолютно ніякого відчуття дискомфорту. А після прильоту в кінцеву точку польоту не доведеться займатися перенесенням важких і об'ємних сумок.


Передзвоніть мені